Aftrap campagne toont forse ambitie

01/02/2013 - Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, ging de campagne ‘Meer Waarden met minder energie’ officieel van start (zie het item op RTV 9). De NMU, de Kamer van Koophandel, gemeenten en bedrijven zetten hun handtekening onder de ambitie van het project: jaarlijks krijgen 1.000 tot 1.500 woningen in de Utrechtse Waarden een betere energieprestatie, en dat vijf jaar lang.

Voor de bewoners van de huizen betekent een betere energieprestatie een fors lagere energierekening, meer koopkracht, meer comfort en verhoogde waarde van hun woning. Voor lokale bedrijven brengt de operatie voor 5 tot 7,5 miljoen euro aan per jaar aan werk met zich mee. En het klimaat is er ook bij gebaat: de jaarlijkse CO2-uitstoot in de Utrechtse Waarden zal dalen met 15 tot 25 kiloton!

Daarmee laten de deelnemende partijen een forse ambitie zien. Wethouder Rob Jonkers van Montfoort, die namens zijn gemeente de verklaring ondertekende, stelde daarom een beloning in het vooruitzicht. ‘Als we de ambities waarmaken, trakteren wij op champagne!’ beloofde hij de deelnemers. ‘Een extra stimulans om er iets moois van te maken,’ reageerde energieadviseur Eric Jan Hagoort van Readi Advies & Dienstverlening, een van de 8 deelnemende bedrijven.

‘Een bijzondere coalitie,’ noemde wethouder Thijs de Jong (IJsselstein) de groep ondertekenaars. ‘We ondersteunen graag ondernemers in het vergroten van hun markt, door veel woningen energiezuiniger te maken.’

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de NMU Nieuwsbrief Meer Waarden!

aanmelden

Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse zaken en koninklijksrelaties en de Nationale postcodeloterij