rizbouw

"riz bouw is een bouwbedrijf gevestigd in IJsselstein, dat inmiddels ruim 50 jaar bestaat. Samen met ca. 40 collega’s realiseert riz bouw nieuwbouwprojecten in opdracht van
projectontwikkelaars en woningbouwverenigingen. Naast nieuwbouw voert riz bouw ook renovatieprojecten uit.

Bewust, bekwaam, betrokken zijn de kernwoorden van ons bedrijf. We weten wat we
kunnen en waartoe we in staat zijn: oog voor de eindgebruiker: snelle bouwtijden,
minimale opleverpunten. Wat we doen, doen we bekwaam: met jaren lange
kennis en ervaring, met een eigen team van vaste medewerkers op de werkvloer en
op kantoor en met een groep van vaste en bekende onderaannemers. Dit maakt ons
betrokken bij de klant en het product. Korte lijnen en een bedrijf wat zich identificeert
met wat er buiten wordt gemaakt: gepresteerd.

Mijn naam is Pieter Weerd. Samen met mijn collega Wim Timmer vormen wij de
tweehoofdige directie van riz bouw en geven wij de dagelijkse leiding aan het
bedrijf. Hoewel we de oude 'lijfspreuk' niet meer gebruiken, is deze nog altijd
juist: "riz bouw, bouwers van huis uit". Vijftig jaar geleden begonnen vanuit huis,
en altijd in de woningbouw actief tot op de dag vandaag. Bekend in de regio: de riz.
Verschillende wijken van IJsselstein zijn  gebouwd door riz bouw (IJsselveld, Zenderpark).

Net zoals riz bouw is gegroeid in de achterliggende vijftig jaar, is ook ons besef en onze kennis toegenomen over duurzaamheid en milieu. Hoe gaan we om al deze aspecten? Wat willen we dat onze kinderen later over ons vertellen? De energielabels van de eerste woningen die riz bouw gebouwd heeft, zijn niet te vergelijken met de standaarden van nu. En met de al maar stijgende energielasten is het logisch om doordacht energiezuinig te bouwen.

Het nieuwe kantoor van riz bouw in IJsselstein is ook op deze principes gebaseerd, te beginnen bij het ontwerp en het gebouw op zich. Goede isolatie, gebruikmaken van buitenzonwering (minder kosten voor koeling), grote glasoppervlakten (= warmte in het voorjaar en najaar). De toegepaste installaties maken gebruik van de nieuwste technieken en vullen de voordelen van een goed gebouw aan: zonnecollectoren, warmte- koude opslag, betonkern activering en gebalanceerde ventilatie. Dit alles resulteert in een prettig werkklimaat en een fijne werkomgeving alsmede een minimale vraag naar energie. Ik ben ervan overtuigd dat de meerkosten om energiezuinig te kunnen bouwen worden terugverdiend. Niet in de eerste plaats
vanwege het comfort en het werkklimaat!

riz bouw  heeft de kennis en kunde in huis om woningbouwverenigingen en de particulier te adviseren in het kiezen van comfort verhogende maatregelen die daarnaast energiezuinig zijn. Deze maatregelen verdienen zichzelf terug. Met de kennis van nu zou iedereen het vijftig jaar geleden anders hebben gedaan.

Graag wil ik, als bouwer van huis uit, bijdragen aan meer woongenot en comfort. Met maatregelen die zichzelf terugverdienen. Wij hebben ons vol enthousiasme aangesloten bij de campagne Meer Waarden met Minder Energie. Ik wil onze kennis en kunde graag inzetten voor een betere (woon)wereld. Samen met onze partners kunnen wij woningbouwverenigingen en particulier in de regio IJsselstein geheel ontzorgen en meerwaarde bieden. Wij blijven immers verbouwers van huis uit."

Pieter Weerd

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de NMU Nieuwsbrief Meer Waarden!

aanmelden

Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse zaken en koninklijksrelaties en de Nationale postcodeloterij